21 Μαΐ 2016

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας προς τους μαζικούς φορείς του χωριού

Ανεμώτια, 15-05-2016

Προς: 
1. Τοπικό Συμβούλιο Ανεμώτιας
2. Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμώτιας
3. Μορφωτικό Σύλλογο Ανεμωτισίων Λέσβου (Αθήνα)
Κοιν: Ε.Γ.Π.Σ Ατρόμητος Ανεμώτιας

Αξιότιμοι συγχωριανοί,
(εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς που σχετίζονται με τον τόπο μας)



Κάθε χρόνο μετά το πέρας των βροχοπτώσεων (περί τα τέλη Μαΐου) είθισται χωματουργικά μηχανήματα (κυρίως) της Περιφέρειας και του Δήμου να πραγματοποιούν έργα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας. Παλαιότερα αυτή την ευθύνη είχαν το Δασαρχείο σε συνεργασία με τους «Καλλικρατικούς» Δήμους. Τα τελευταία χρόνια λόγω των αλλαγών στην Τοπική Διοίκηση και των συνολικότερων «περικοπών» και οι αγροτικοί δρόμοι τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης που έχουν τα κοινωφελή έργα. 

Στο χωριό μας, η άσχημη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δρόμοι της αγροτικής περιφέρειας μας, δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των αγροτών. Κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές δυσκολεύονται να μεταφέρουν ζωοτροφές, γάλα και άλλα εφόδια λόγω των ζημιών που προκαλούνται στα αγροτικά μηχανήματα. Ειδικότερα τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζουν: 
Α) ο αγροτικός δρόμος από την έξοδο του χωριού (νεκροταφείο) που διέρχεται τις τοποθεσίες «καρπούζ», «λεπρίνια», «καζάνι πλάτανος» έως το πευκόδασος (τσαμλίκ). 
Β) Ο περιφερειακός αγροτικός δρόμος από διασταύρωση «χάρακα» που διέρχεται το «βουνό» έως υδραγωγείο. 
Γ) Ο δρόμος από «ξινό ποταμό» προς διασταύρωση για «Σαμούκο». Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και οι αγροτικοί δρόμοι προς Καλλονή, τον κάμπο της Ανεμώτιας κ.α.