2 Φεβ 2014

Αγροκτηνοτροφικά...

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δημοσίευση του πρώτου μου κειμένου (βλ. εδώ). Παίρνω το θάρρος να στείλω ακόμα ένα κείμενο με την επιθυμία να το αναρτήσετε και αυτό χωρίς την δημοσίευση προσωπικών μου στοιχείων.
 
Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη φορολογία του αγροτικού κόσμου αλλά και οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται ενάντια στα μέτρα σε όλη την χώρα.  Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το κατά κύριο επάγγελμα των κατοίκων του χωριού μας, την αγροκτηνοτροφία.
 
Η ζωή ενός αγροκτηνοτρόφου του χωριού μας δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από εκείνη ενός συνάδελφού του σε μια άλλη περιοχή του νησιού και -στα πλαίσια των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου- της υπόλοιπης Ελλάδας. Αβεβαιότητα για τον μέλλον, επιβάρυνση με χαράτσια, συρρίκνωση του εισοδήματος. 
 

Προσοχή στους Σωτήρες !

Λάβαμε χθες στο mail μας, το παρακάτω κείμενο από ένα συγχωριανό μας με την παράκληση να δημοσιευθεί μαζί με το σχετικό βίντεο και την φωτογραφία. Αν και επιθυμούμε την επώνυμη τοποθέτηση, παρόλα αυτά σας το παραθέτουμε.
 
Προσοχή στους Σωτήρες !
Μπήκαμε ήδη σε προεκλογική τροχιά. Και αν αναρωτιέστε αν είναι τυχαίο που αυτοί που σας θυμούνται στα ξαφνικά πυκνώνουν τώρα τελευταία, δεν είναι γιατί σας επιθύμησαν ή σας εκτιμούν αλλά διότι οι εκλογές γαρ εγγύς !
Ομολογώ, ότι δεν είχα αποτολμήσει άλλη φορά να γράφω κάτι αν και παρακολουθώ το blog σας και τις κατά καιρούς επιστολές των συγχωριανών μας στο Anemotia αλλά και στο blog της Επιτροπής Δημοτών. Πάντα είχα μια αποστροφή από το να "δειχθώ" αλλά και από τη βαβούρα χωρίς λόγο. Αποφάσισα όμως να κάνω χρήση τελικά αυτού του "βήματος" και θα σας εξηγήσω στη συνέχεια το γιατί.
Το χωριό μας είναι μικρό, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και αυτό ακριβώς είναι που ξεχνάνε ή κάνουν ότι το ξεχνάνε ορισμένοι. Μου τράβηξε λοιπόν την προσοχή η "φωναχτή" μεταστροφή ατόμων που γνώριζα.