6 Φεβ 2013

Απάντηση της ΑΔΑ για τους Αγροτικούς Δρόμους και σχόλια

Διευκρίνηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγιαίου (ΑΔΑ) στο δημοσίευμα  με τίτλο «Επισκευάζουμε μόνοι μας τους αγροτικός δρόμους στην Ανεμώτια Λέσβου»  που δημοσιεύτηκε στο LesvosPost.com

Η απάντηση της ΑΔΑ: Σχετικά με το δημοσίευμα του ιστότοπού σας ‘’LesvosPost.com’’, στις 28 Ιανουαρίου 2013, με τίτλο: Καταγγελία: «Επισκευάζουμε μόνοι μας τους αγροτικούς δρόμους στην Ανεμώτια Λέσβου», σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Η συντήρηση των Δημόσιων Δασικών (δρόμων) γίνεται πάντα στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης μετά το πέρας της περιόδου των βροχών (Απρίλιο-Μάϊο).
Επιπλέον, η συντήρηση, εντός των Δημοτικών - Μοναστηριακών και ιδιωτικών δασών εκτελείται από τους ιδιοκτήτες των δασών.
 
ΑΠΟ ΤΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Απάντηση του συγχωριανού μας που έκανε την καταγγελία:

Η συντήρηση των Δημόσιων Δασικών (δρόμων) μπορεί σύμφωνα με την γραπτή σας διευκρίνηση "να γίνεται πάντα στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης μετά το πέρας της περιόδου των βροχών (Απρίλιο-Μάϊο)" αλλά αυτό δεν αφορά την δασική περιφέρεια της Ανεμώτιας, της οποίας η αγροτική οδοποιία έχει να επισκευαστεί περίπου 3 χρόνια. Όπως επιβεβαιώνει και η μνήμη των κτηνοτρόφων που βρίσκονται καθημερινά σε αυτούς τους δρόμους.
 

3 Φεβ 2013

Καταγγελία «Επισκευάζουμε μόνοι μας τους αγροτικός δρόμους στην Ανεμώτια Λέσβου»

Καταγγελία λάβαμε από αναγνώστη μας κάτοικο της Ανεμώτιας Λέσβου που αναφέρεται στην απόγνωση των κτηνοτροφών και κατοίκων του χωριού από την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να επισκευάσουν τους αγροτικούς δρόμους ..
Όλη η καταγγελία με Φωτογραφία όπως μας την έστειλε ο Σ.Μ αναγνώστης μας:


 
«Να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι για να επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι της Ανεμώτιας. Στο δρόμο από "πήγαδο" προς "νταγαμή" και προς "καλή λαγκάδα" έχει γίνει κατολίσθηση βράχων. Στους περιφερειακούς δρόμους (από το νεκροταφείο) η εικόνα είναι χειρότερη καθώς οι βροχοπτώσεις παρέσυραν τις όποιες χωματοστρώσεις. Τα τεχνικά είναι βουλωμένα. Μάταια ορισμένοι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να επισκευάσουν τους δρόμους.
Λείπει η υποστήριξη από μηχανήματα. Παρ όλα αυτα κανένας υπεύθυνος δεν ενδιαφέρεται.
Στις εκλογές οι ψηφοφόροι ας μη τους κάνουν τη χάρη και δεν πάνε να ψηφίσουν γιατί έτσι θα ξανά βγούνε οι "ίδιοι" με λιγότερες ψήφους, ίσως και μόνο με τις δικές τους.
Βάλτε λεφτά από την τσέπη σας άν έχετε έστω και λίγο φιλότιμο (το οποίο επικαλείστε μάλιστα) όλοι εσείς που εκλεχτήκατε υποτίθεται για να "λύσετε" αυτά τα προβλήματα και αμείβεστε για αυτό. Η ανοχή και υπομονή μας εξαντλείται.



Σ.Μ κτηνοτρόφος- Κάτοικος Ανεμώτιας Λέσβου»

 
 
www.lesvospost.com