26 Μαΐ 2013

Σύλλογοι Στύψης: Εξώδικο στον Δήμο Λέσβου για την ακαταλληλότητα του νερού

Σχετικά με την προηγούμενη ανάρτησή μας - Τι νερό πίνουμε στην Ανεμώτια; - Ρεπορτάζ της εφημ. "Εμπρός" σας παραθέτουμε μια αντίστοιχη κίνηση που έκαναν πρόσφατα όλοι μαζί οι φορείς του χωριού της Στύψης σχετικά με την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού.
Έτσι για αυτούς που λένε.. "δεν γίνεται τίποτα" ή για αυτούς που ισχυρίζονται ότι "η δουλειά των συλλόγων δεν είναι αυτή"....
 
 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
1. Του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης.
2. Αθλητικού Συλλόγου «Καραβαγγέλης».
3. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Στύψης.
4. Ιππικού Συλλόγου Στύψης.
5. Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης, οι οποίοι άπαντες εδρεύουν στη Στύψη και εκπροσωπούνται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
1. Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο.
2. Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής.
ΚΟΙΝ: κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.
_________________________________


Αξιότιμοι κύριοι, η παρούσα διαμαρτυρία και πρόσκληση μας αποτελεί την έσχατη προσπάθεια την οποία κάνουμε, προκειμένου να σας πείσουμε για την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει προκύψει από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας υποψιών που έχουν βάσιμα δημιουργηθεί περί μη καταλληλότητας από τη μία του πόσιμου νερού σε ποσοστό που αγγίζει το 70% του χωριού μας και από την άλλη στην ελλιπή υδροδότηση του χωριού.
Η εν λόγω κίνησή μας αποτελεί απόφαση και τελεί υπό την έγκριση όλων των μελών μας και της πλειοψηφίας των συγχωριανών μας.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όσον αφορά την γεώτρηση στην περιοχή «Λυγαριά».
Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας ότι η συμπεριφορά του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου απέναντι στο πρόβλημα δεν είναι η αρμόζουσα και δεν κατατείνει στην επίλυση του προβλήματος.
Δεν αντιδικούμε με τους συμπολίτες μας, αλλά φροντίζουμε ακόμη και σε περίπτωση που έχουν 1% δίκιο, να εξαλείψουμε την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.
Αναθέσαμε όλοι σε συμπολίτη μας, επειδή ο πρόεδρος εκώφευε, ο οποίος κατέθεσε επ΄ ονόματί του, αλλά για λογαριασμό μας, δήγματα του πόσιμου νερού Στύψης στο εργαστήριο φυσικοχημικών αναλύσεων νερού της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δύο (2) φορές, όπου οι αναλύσεις επέδειξαν πως το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση. Άσχετα βέβαια που τόσο η εμφάνισή του όσο και η οσμή του ευθέως παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Στο ίδιο παραπέμπουν και συχνά οι γαστρεντερίτιδες που ταλαιπωρούν τόσο τους ντόπιους όσο και τους ετεροδημότες μας.
Ως εκ τούτου, ως απλοί άνθρωποι που ανησυχούν κυρίως για την υγεία τόσο την προσωπική όσο και των οικογενειών τους, διαμαρτυρόμαστε και σας προσκαλούμε να λύσετε το πρόβλημα άμεσα, διότι από τούδε και εξής άπαντες καθίστασθε υπεύθυνοι στην ατυχή περίπτωση να προκληθεί βλάβη της υγείας έστω και ενός συμπολίτη μας στη Στύψη από αυτή την αιτία.
Επιπλέον και ενώ έχουμε θέσει υπόψιν σας πως υφίστανται οκτώ φυσικές πηγές στο χωριό, η μη αξιοποίησή τους αναγκάζει τους θερινούς μήνες να υφίσταται έλλειψη νερού και να καθίσταται ανυπόφορη η ζωή όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ετεροδημοτών τουριστών. Και σε αυτή την περίπτωση ζητούμε την άμεση λύση στο πρόβλημά μας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να αξιώσουμε επιτέλους αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υποβαλλόμαστε και την ταλαιπωρία ως δημότες.
Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω την παρούσα προς ους απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας άμα αυτήν αυτολεξεί στην έκθεση επίδοσης.
 
Στύψη 6 Μαρτίου 2013
Οι εξωδίκως καλούντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: