15 Οκτ 2011

Επιστολή του Α.Σ.Α για την αγροτική οδοποιία στη Δημοτική Αρχή

Επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λέσβου σχετικά με την αγροτική οδοποιία απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας (asanemotias.wordpress.com).

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:


Προς: Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο
Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Βατό


O Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας σας γνωστοποιεί ότι η αγροτική οδοποιία της περιοχής της Ανεμώτιας βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Η πρόσβαση στα αγροκτήματα είναι δύσκολη σχεδόν αδύνατη σε ορισμένα τμήματα του δρόμου λόγο απουσίας τακτικής συντήρησης. Τα προβλήματα επιδεινώνονται πάντα με τις βροχοπτώσεις και δημιουργούν ζημιές στα αυτοκίνητα. Έχουμε ενημερωθεί ότι σκοπεύετε να μεριμνήσετε για την αγροτική οδοποιία του νησιού και σας ζητάμε να δείξετε την απαραίτητη προσοχή και στην αγροτική περιοχή της Ανεμώτιας, αν και ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα χωριά της Λέσβου και δεν είμαστε οι μόνοι.


Υ.Γ: Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογό μας ή με τους τοπικούς συμβούλους για περαιτέρω ενημέρωση.


Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας.


www.asanemotias.wordpress.com

9 Οκτ 2011

Γενική Συνέλευση Α.Σ. Ανεμώτιας 07/10/2011

Την Παρασκευή 7 Οκτώβριου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του επαναδραστηριοποιημένου Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας (http://asanemotias.wordpress.com).

Στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος Χρήστος Κουτρουλής ενημέρωσε για τα πεπραγμένα που μέχρι τώρα έχει προβεί ο Σύλλογος, μετά το λόγο πήραν τα μέλη του Δ.Σ. που συμπλήρωσαν στα προαναφερόμενα και γνωστοποίησαν τις προθέσεις της Διοίκησης για το επόμενο διάστημα .

Ακολούθησε χαιρετισμός και ομιλία από το Δημήτρη Καραγιάννη μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κάπης. Ο συνάδελφος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και κοινωνία, τους γνωστοποίησε τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΑΣΥ και τους κάλεσε να αντισταθούν οργώνοντας και ενισχύοντας το αγροτικό κίνημα και τον Αγροτικό Σύλλογο της Ανεμώτιας.

Εκ μέρους της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ο Διονύσης Καράτσαλος αφού χαιρέτησε με τη σειρά του τη Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρθηκε από τη εμπειρία του στο ιδιωτικό τομέα και στα κοινά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ εργαζομένων. Τέλος δήλωσε πως το Π.Ε.Κ. θα στηρίξει όπου χρειαστεί το Σύλλογο.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με το διάλογο που έγινε μεταξύ μελών του Συλλόγου όπου η Διοίκηση απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν.

Κοινή διαπίστωση όλων όσων παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση είναι πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τα αγροτικά ή τη κτηνοτροφία είναι πάρα πολλά. Χαρακτηριστικά σήμερα δεν συμφέρει κανέναν να ασχοληθεί με αυτούς τους κλάδους επειδή οι απολαβές είναι ελάχιστες . Τόσο το Δ.Σ. όσο και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν πολλές φορές στην ανάγκη ενίσχυσης του Συλλόγου με ακόμα περισσότερα ενεργά μέλη που θα διεκδικήσουν καλυτέρευση ποιότητας ζωής στο χωριό για τους αγροκτηνοτρόφους και όχι μόνο, γι αυτό το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσπάθειες να συντονιστεί ο Αγροτικός Σύλλογος με τους άλλους τρεις εν ενεργεία Αγροτικούς Συλλόγους του νησιού, του Μανταμάδου, της Κάπης και της Αγιάσου.

Αναδημοσίευση από το blog του Α.Σ. Ανεμώτιας: http://asanemotias.wordpress.com