23 Μαρ 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2011 - ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ


Καθορίστηκε ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των συγχωριανών:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2011, 11:00 π.μ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
Λέσβου 4 Ν. Σμύρνη


Διαβάστε την Πρόσκληση-Κάλεσμα ΕΔΩ

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, 11:00 π.μ. στο χωριό μας


21 Μαρ 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2011

Ν. Σμύρνη, 16/03/2011


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από πρωτοβουλία χωριανών απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους Φορείς της Ανεμώτιας (Συλλόγους κ.λπ.) και σε κάθε συγχωριανό μας ατομικά, όπου και να βρίσκεται, με σκοπό την συμμετοχή τους σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου σε χώρο που θα γνωστοποιηθεί σε νεώτερη ανακοίνωσή μας (upd: διαβάστε ΕΔΩ το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή μας.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού μας και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους, καθώς επίσης και για τα καινούργια δεδομένα που έχουν προκύψει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης).

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη !!!


Η ανωτέρω πρόσκληση υπογράφεται εκτός των άλλων, από :

- Σύσσωμο το τριμελές Τοπικό Συμβούλιο Ανεμότιας (κ.κ. Χατζηδιάκου-Καφετζή Ευανθία, Χυδεριώτη Κύριλλο και Καπετάνιου Γεωργία),
- εκ μέρους του ΓΠΣ Ατρόμητου Ανεμώτιας από τον Πρόεδρο του κ. Ηλία Χονδρό,
- το Δ.Σ. του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμότιας (έδρα Ανεμώτια),
- τον πρόεδρο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ανεμότιας κ. Μητρέλλο Σπύρο
- εκ μέρους του Συλλόγου Αλογάδων Ανεμότιας από τον Πρόεδρο του κ. Καστρινέλλη Παναγιώτη,
- εκ μέρους του Συνεταιρισμού Γυναικών Ανεμότιας από την Πρόεδρο του κα. Μητρέλλου Αθανασία,
- την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κ.κ. Πρόδρομος Χατζημήτρος, Παπαδόπουλος Ιγνάτιος.



Την ανωτέρω πρωτοβουλία συνυπογράφουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου (έδρα Ν. Σμύρνη) και φυσικά η Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας.

13 Μαρ 2011

Προεγκρίθηκε η δημοπράτηση παράκαμψης του οικισμού Άγρας

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των διερχομένων από την Άγρα δείχνει να πραγματοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία των πέντε σύλλογων ετεροδημοτών που εδρεύουν στην Αθήνα (Καλλονής-Παρακοίλων-Άγρας-Μεσότοπου-Ερεσού).

Σας παραθέτουμε την ενημερωτική επιστολή σε σχέση με την Παράκαμψη του οικισμού Άγρας: 

Προεγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου, η δημοπράτηση του έργου της Παράκαμψης του οικισμού Άγρας συνολικού προϋπολογισμού 4.810.000 ευρώ που θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Παράλληλα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη κινήσει την διαδικασία της απαλλοτρίωσης, με αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων στο νομικό σύμβουλο, ούτως ώστε να προσδιοριστεί προσωρινή τιμή μονάδος από το Πρωτοδικείο.

Το έργο της Παράκαμψης Άγρας είναι ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Λέσβου, εντάχθηκε τον Αύγουστο 2010 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013", μετά από πρόταση που είχε καταθέσει για δεύτερη φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου στο τέλος Ιουλίου 2010 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση των έργων «15η Επαρχιακή Οδός Καλλονής - Ερεσού / Παράκαμψη οικισμού Άγρας», προϋπολογισμού 5.382.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή παρακαμπτήριου του οικισμού της Άγρας οδού, δηλαδή ενός περιφερειακού οδικού άξονα που θα διέρχεται εκτός του οικισμού και θα έχει συνολικό μήκους 2.540 μέτρων. Η αρχή της παράκαμψης θα είναι στη διασταύρωση της 15ης Επαρχιακής Οδού με υπάρχων χωματόδρομο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.500 μέτρων από την είσοδο του χωριού. Το τέλος της παράκαμψης συμπίπτει με το τέλος της διασταύρωσης της παρακαμπτήριου δρόμου με την 15η Επαρχιακή Οδό, σε θέση που βρίσκεται μετά την έξοδο του οικισμού.

Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει:
- Τη βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού χωματόδρομου σε μήκος 500 μέτρων περίπου.
- Την εξ ολοκλήρου κατασκευή νέας οδού σε μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου, μέχρι και τη θέση που θα συμβάλει με την υφιστάμενη 15η Επαρχιακή Οδό.
- Την κατασκευή των κόμβων της παράκαμψης με την υφιστάμενη 15η Επαρχιακή Οδό και τον ηλεκτροφωτισμό τους.

Το αίτημα της παράκαμψη του οικισμού Άγρας, έργο το οποίο έχει εξαγγελθεί πολλάκις, ικανοποιεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των διερχομένων από το σημείο. Μειώνει το χρόνο μετάβασης προς και από Μεσότοπο-Ερεσό κλπ και την ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών σε ένα ήδη επιβαρυμένο και κακοσχεδιασμένο από πολλές και δύσκολες στροφές οδικό δίκτυο που ξεκινάει από την Καλλονή και καταλήγει στο Σίγρι.

Ταυτόχρονα απαλλάσσονται και οι κάτοικοι του χωριού από τον καθημερινό εφιάλτη που ζουν: της κίνησης, της ηχορύπανσης, των καυσαερίων και του φόβου πρόκλησης δυστυχήματος.

Είναι απαράδεκτο, βασικοί δρόμοι του εθνικού οδικού δικτύου να συνεχίζουν να περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και γνωστά σε όλους. Στο συγκεκριμένο επαρχιακό δρόμο, όπως και σε άλλους, οι συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες στα χωριά Καλλονή και Άγρα είναι αφόρητες. Κυρίως δε στην Άγρα λόγω της στενότητας, ολισθηρότητας και κλίσης του εδάφους, είναι απαράδεκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα παραπάνω τα είχαμε κάνει γνωστά με πρωτοβουλία μας οι 5 σύλλογοι ετεροδημοτών που εδρεύουμε στην Αθήνα και αντλούμε την καταγωγή μας από την (Καλλονή-Παράκοιλα-Άγρα-Μεσότοπο-Ερεσό). Χωριών δηλαδή που ενώνει ο υφιστάμενος δρόμος διεκδικώντας τα αυτονόητα για μια ακόμη φορά.

Ολόκληρη η επιστολή στο: http://www.mesotopites.gr/gr/pdfs/agra.pdf


Στην φωτογραφία φαίνεται χαρακτηριστικά το πρόβλημα διέλευσης μέσα από το χωριό.

Αναμένουμε την ταχύτατη συνέχεια προς ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης και της εύρεσης αναδόχου για την εκτέλεση του έργου.



                                             Νεκτάριος Βακάλης


5 Μαρ 2011

Ερωτήματα χωρίς απάντηση κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Προς τους κ.κ. Δήμαρχο Λέσβου, Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου


Ανεμώτια, 04 Μαρτίου 2011

 
Κύριοι θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη MH ανταπόκριση σας και
την απάντηση που ΔΕ ΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ σχετικά με την επιστολή (http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2011/01/blog-post_28.html) που σας στείλαμε το προηγούμενο μήνα.

Μια επιστολή που έχει αποσταλεί στα γραφεία σας, έχει δημοσιευθεί σχεδόν σε όλα τα ιστολόγια του νησιού, σε εφημερίδες και όχι μόνο. Αναρωτιόμαστε αν είστε οι μόνοι που δεν τη διαβάσατε; Οι μόνοι που δεν δείξατε τουλάχιστον λίγο σεβασμό στην αγωνιά και την ελπίδα ενός ακριτικού χωριού.
Γνωρίζουμε ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα που έχετε αναλάβει είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας και αποτελεί υποχρέωση κάθε δημόσιου φορέα να απαντά εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος σε αιτήματα που θέτουν οι πολίτες, πόσο μάλλον όταν αυτά αποτελούν αιτήματα σχεδόν 800 ανθρώπων που υπογράφουν την επιστολή διαμαρτυρίας.


Να είστε σίγουροι ότι όσο και να κωφεύετε εμείς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, και δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε τη προσπάθεια μας.
Όσο αδιαφορείτε για όλα αυτά ένα είναι σίγουρο, θα μας αναγκάσετε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις…


Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας




Update:
- Lesvos News.com: Ερωτήματα χωρίς απάντηση κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ξεχασμένη Ανεμώτια (Lesvos News)- lesvosnews.gr: Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας περιμένουν απαντήσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (lesvosnews.gr)
- lesvosnews.net: Δεν απάντησαν στους πολίτες της Ανεμώτιας Λέσβου ! (lesvosnews.net)
- Antissa Village: Ερωτήματα χωρίς απάντηση κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (www.antissa.eu)
- Kalloni.net: Κωφεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση  (www.kalloni.net)

4 Μαρ 2011

ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ & Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση

Στο όμορφο Πλωμάρι ο κόσμος κατάλαβε ότι τα παρακάλια δεν του ταιριάζουν. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους...

" Δε μας αρέσει να στεκόμαστε στα λόγια. Δε μας αρέσει να συμβαίνουν πράγματα και εμείς να μην έχουμε λόγο. Είμαστε Πλωμαρίτες, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι και αγαπάμε το Πλωμάρι. Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Αρμενάκα, (Καλές Προθέσεις – Αυτοοργάνωση – Ελπίδα) και τα σχόλια που ακολούθησαν, μια νέα ιδέα γεννιέται..
Πλωμαρίτες νέοι αλλά και μεγαλύτεροι που νοιάζονται για το τι συμβαίνει γύρω τους, θέλουν να παρέμβουν.


Με δεδομένο τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου που μας επέβαλαν και την πιθανή αδυναμία έκφρασης των αιτημάτων μας για ποιότητα ζωής και προοπτική για τα παιδιά μας, υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο φορέα έκφρασης. Με αρχική επωνυμία: Δράση Ενεργών Πολιτών, μια ιδέα γίνεται πράξη. Αν ενεργοποιηθούν το δυνατόν περισσότεροι από τους άξιους και δυναμικούς συμπολίτες μας που συμμετέχουν και σχολιάζουν σ’ αυτό το blog και όχι μόνο, θα δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανθρώπων με στόχο τη δράση και την παρέμβαση.

Ας επικεντρωθούμε σε ότι θετικό έχει να προσφέρει ο καθένας λόγω του επαγγέλματος του, των γνώσεων του, της ασχολίας του με τη πολιτική ζωή αλλά προπάντων της κοινής αγάπης όλων μας για το Πλωμάρι.

Το προσωρινό λογότυπο είναι δημιουργία του Γ. Μαλλή. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο από το παρόν blog (www.plomarinews.gr) και η ιδέα από τα σχόλια στο (Καλές Προθέσεις – Αυτοοργάνωση – Ελπίδα). Με στόχο την επαφή, συζήτηση και λήψη αποφάσεων, πρέπει οι κάτοικοι του Πλωμαρίου να ενδιαφερθούν γ’ αυτή τη προσπάθεια και να παρευρεθούν σε συναντήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον στο Πλωμάρι. Στόχος είναι η κουβέντα που γίνεται αυτή τη στιγμή άτυπα στο καφενείο, καφετέρια ή στα blogs, να μετουσιωθεί σε ουσιαστικό λόγο και δυναμική έκφραση προς το “κέντρο εξουσίας”, την Μυτιλήνη. Οι κάτοικοι που δεν θέλουν το Πλωμάρι στο περιθώριο ας δεχτούν την πρόσκληση να συναντηθούν και συναποφασίσουν."

Ευχόμαστε καλή δύναμη στην όμορφη προσπάθειά σας

Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πλωμαρίου


ΠΛΩΜΑΡΙ: Ψήφισμα Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης 27-02-2011
Εμείς οι κάτοικοι του Πλωμαρίου που συμμετέχουμε στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πλωμαρίου δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη Λέσβο, χωροταξικά και σαν περιεχόμενο (κλείσιμο, συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων, καταπίεση της αυτοδιάθεσής μας) και γενικότερα της υποβάθμισής μας σαν τοπική κοινωνία.

Αποφασίζουμε να αντιδράσουμε μαζικά και να αγωνιστούμε
1ον) Ενάντια στην διοικητική υποβάθμιση και στο κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών στο Πλωμάρι
2ον) Ενάντια στις συγχωνεύσεις- κλείσιμο σχολείων της περιοχής Πλωμαρίου. Στην δημιουργία τμημάτων με 30 μαθητές, στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά.
3ον) Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1ον) να συνεχίσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις για την ανάδειξη των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών προεκτάσεων όλων των παραπάνω προβλημάτων και για τη λήψη αποφάσεων και συντονισμό της δράσης μας.
2ον) να έρθουμε σε επαφή με κατοίκους του νησιού που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα
3ον) να καλέσουμε τον κόσμο να αρνείται να πληρώνει το εισιτήριο των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας
4ον) να υιοθετήσουμε την πρόταση του κέντρου υγείας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
5ον) το κλείσιμο του ταμείου του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου 2 φορές την εβδομάδα
6ον) να συντονίσουμε την δράση μας με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Είναι δικαίωμα όλων μας να μην θέλουμε να χειροτερέψει η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας



αναδημοσίευση από plomarinews.gr